Werking Infrarood Verwarming

Infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar alle materialen die zich in de nabijheid bevinden: muren, plafond, vloer, meubelen en personen. Warme muren, plafond en vloer zorgen voor een perfect thermisch comfort dat niet kan worden bereikt met klassieke convectiewarmte.

Daarom werkt infrarood zo efficiënt en gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van lucht, die zo weer kan ontsnappen als een deur opengaat…

Bovendien is het een gezonde manier van verwarmen: infraroodstralen dringen diep in het lichaam door. Ze worden al van oudsher gebruikt in de medische wetenschap vanwege hun helende werking. Denk maar aan de kinesitherapie, waar dit een veel gebruikte techniek is.

Dubbel voordelig, dus.

Infrarood verwarming: lange golf of korte golf

Korte en medium-infraroodgolven worden gebruikt voor terrasverwarmers, lange golven voor infraroodpanelen. Die lange golven zijn onzichtbaar.

Enkel stralen tussen 0,75 en 14 micron geven warmte af. Vooral efficiënt is de straling tussen 6 en 14 micron (IR-straling). Uit testen blijkt dat onze infrarood verwarmingspanelen in die categorie een output van 99,82% halen. Onze panelen zijn uitgerust met unieke reflectortechnologie die alle IR-straling vooruit stuurt. Met een laag tot zeer laag elektrisch vermogen, wordt zo een optimale oppervlaktewarmte bereikt.

Weetje: Wie heeft infrarood ontdekt?

William Herschel ontdekte in 1800 het infrarood. Hij deed dat door met een thermometer de temperatuur te meten van het spectrum van licht dat door een prisma viel. Hij stelde vast dat de temperatuur in het rode deel van het spectrum hoger was dan in het blauwe deel. In het deel van het spectrum dat voorbij het rood lag, mat hij een nog hogere temperatuur en hij concludeerde dat er in dit deel van het spectrum licht bestaat dat niet voor het menselijk oog waarneembaar is.
(bron: Wikipedia)

Die nieuwe regio in het elektromagnetische spectrum is de infraroodstraling.

Werking Infrarood Verwarming