Dat je over UV-C straling en het nut van luchtsterilisatie vragen hebt, begrijpen we maar al te goed. We hebben enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Toch nog vragen? Vul gerust het contactformulier onderaan de pagina in.

Waarom is het zo belangrijk om de lucht binnen te desinfecteren?

SARS-CoV-2-virussen worden voornamelijk via aerosolen overgedragen uitgestoten in de omringende lucht wanneer we ademen. UVC-omgevingslucht desinfectiesystemen zijn een effectieve methode om de ziektekiemen in de omgeving te verminderen – en niet alleen tijdens de Corona-pandemie!

Hoe werkt UVC-desinfectie?

Wanneer aerosolen in de lucht worden blootgesteld aan UVC-straling met een golflengte van 254 nm, worden de virussen die ze bevatten (coronavirussen en griepvirussen, om er maar een paar te noemen), bacteriën en schimmelsporen geïnactiveerd en onschadelijk gemaakt.

Het hoge desinfectie-vermogen van UV-straling is al tientallen jaren wetenschappelijk bewezen en ook het effect op coronavirussen is ruimschoots bevestigd. De desinfectie van lucht met veilige en efficiënte UVC-straling minimaliseert het risico op infectie met SARS-CoV-2 en andere pathogenen.

Chemicaliën-vrije UVC-desinfectie wordt al vele jaren met succes toegepast in de voedselproductie, waterbehandeling en gezondheidszorg (bijv. in ziekenhuizen en laboratoria).

Hoe werkt de Infralia Airflow-sterilisator?

De Airflow Sterilisator is een zeer efficiënt UV-systeem voor luchtdesinfectie. Extreem geluidsarme ventilatoren zuigen de met bacteriën en virussen geladen aërosolen uit de lucht actief naar het interieur van het apparaat, waar het via UVC-lampen stroomt. Luchtvolume, aerodynamica, stroomsnelheid en UVC-dosering zijn perfect op elkaar afgestemd om een uitstekende inactiveringssnelheid te bereiken.

Hoe eenvoudig is de bediening en hantering?

Elke eenheid is Plug & Play, werkt met afstandsbediening, wifi en stemcontrole. Je kunt kiezen tussen een stand alone versie of een eenvoudige installatie aan het plafond of de muur (ook inbouw is mogelijk). Wij adviseren je graag over de ideale positionering van de units.

Met zijn elegante en minimalistische ontwerp en extreem stille werking (minder dan 30db), past de Infralia luchtsterilisator onopvallend en toch zeer effectief in elke kamer.

Is het niet voldoende om regelmatig de ramen te openen om ruimtes te ventileren?

Het openen van ramen en deuren zorgt op korte termijn voor een uitwisseling van lucht, maar na deze korte periode neemt de kiem- of virusbelasting weer toe. Daarentegen zorgt de Infralia Airflow Sterilisator voor een continue circulatie en desinfectie van de lucht, waardoor de kiemconcentratie duurzaam wordt verminderd. Een combinatie van beide maatregelen is dus ideaal.

Moet ik de kamer verlaten terwijl de lucht wordt gedesinfecteerd?

Niet nodig, want de Infralia Aerodynamic Airflow Sterilisator is speciaal ontwikkeld voor gebruik in bezette ruimtes. Er is geen directe blootstelling van UVC aan de mensen in de kamer.

Volgens de waarden gemeten door een extern laboratorium vallen de apparaten in de categorie zonder risico zoals gedefinieerd door DIN EN 62471 en geven ze dus geen fotobiologisch gevaar.

  • De apparaten produceren geen ozon of andere schadelijke stoffen
  • Een interne veilige behuizing van de UVC-lampen
  • Geen gebruik van chemicaliën

Wat is het verschil tussen HEPA-filters en desinfectie van de omgevingslucht met UVC?

UVC-luchtdesinfectie-units hebben geen filtersystemen nodig en het Infralia apparaat heeft er ook geen. Het regelmatig vervangen van dure filters is dus niet nodig. Het vervangen van de UVC-lamp is eenvoudig en is pas nodig na ca. 16.000 bedrijfsuren.

De producten uit de Infralia Airflow Sterilisator-serie zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en stil.

Moet ik nog voldoen aan de hygiënevoorschriften?

Ja, blijf uiteraard de huidige hygiëneregels volgen. Wel verkleint UVC-luchtdesinfectie de kans op infectie aanzienlijk!

Waar kan de Airflow-sterilisator worden gebruikt?

Door hun eenvoudige hantering en hoge veiligheidsstandaard kunnen de units overal worden gebruikt, met name op plaatsen waar verhoogde veiligheid en lage geluidsemissie belangrijk zijn, zoals:

  • Dokterspraktijken, ziekenhuizen
  • Kantoren, vergaderruimten en welzijnsruimtes
  • Zorginstellingen zoals bejaarden- en verpleeghuizen
  • Kinderdagverblijven, scholen en onderwijsinstellingen
  • Receptie en wachtruimtes
  • De horeca en hotellerie
  • Winkels, showrooms en de detailhandel

We bieden ook grotere units aan, die bijvoorbeeld in productiehallen worden gebruikt. Vraag naar details!

Wat als de Corona-pandemie voorbij is?

De Infralia Airflow Sterilisator zal het risico op infectie met virussen (bijvoorbeeld griepvirussen), bacteriën of andere ziektekiemen blijven verminderen.