De lucht desinfecteren
en steriliseren met
UVC-licht

De komst van nieuwe pathogenen noopt ons om een versnelling hoger te schakelen. Veel oplossingen ter bestrijding van ziekteverwekkers zijn al in de natuur aanwezig. Wetenschappers ontdekten dat UVC-licht nuttig kan werken ter bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen.

Lucht desinfecteren met UV-C licht

Vooral in ruimtes waar ventilatie moeilijk of onmogelijk is, is UV-C een goede oplossing. Van UV-C-licht op de golflengte van 254 nm is aangetoond dat het een efficiënt desinfectiemiddel is.

Zowel UVA, UVB als UVC kunnen ingezet worden voor desinfectie. UVC is echter het enige type UV-straling dat intens genoeg is om pathogenen te bestrijden.

Om die reden wordt UVC-verlichting al tientallen jaren gebruikt in ziekenhuizen.

3
onderzoeken
ter ondersteuning van
UVC-desinfectie

UV-C lampen vs. UV-C toestellen,
wat is beter?

UV-C lampen en toestellen zijn beide in staat om schadelijke micro-organismen te doden. Het verschil is dat UV-C lampen ook gevaarlijk zijn voor de mens, terwijl UV-C toestellen zo ontworpen zijn dat ze onschadelijk zijn.

UV-C lampen mag je enkel gebruiken in kamers waar je niét bent. UV-C licht kan je huid en ogen namelijk permanent beschadigen.

Bij onze toestellen zit het UV-C licht in een afgesloten kast waardoor je niet in contact komt met het schadelijke licht. De lucht wordt door het toestel naar binnen gezogen en ‘clean’ terug naar buiten gebracht.

Niet zeker wat
de beste oplossing
voor je is?

STEL HIER JE VRAAG

Bekijk straks rustig
ons aanbod en
mogelijke opties.

DOWNLOAD ONZE CATALOGUS

Hoe kies je het gepaste UVC-apparaat?

Afhankelijk van de ruimte en de toepassing, heb je een of meerdere toestellen nodig. Infralia helpt je graag bij het selecteren van een luchtsterilisator.

De keuze en het aantal van het gepaste apparaat voor elke kamer of ruimte hangt af van:

 • Het volume, de oppervlakte en de vorm van de ruimte
 • De montagemogelijkheden: inbouw, opbouw, vrijstaand of mobiel
 • De combinatiemogelijkheden met infrarood verwarming
 • Uw smaak en de decoratie van de ruimte
Niet zeker wat de beste oplossing voor je is? Wij helpen je.

Airflow UVC

Infralia’s gepatenteerde oplossing

De Airflow is een UVC-sterilisator die wordt ingezet om lucht vervuild door virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers schoon te maken. Hij wordt aangedreven door een ventilator voor een snelle en langdurige luchtcirculatie.

Airflow UVC gebruikt geen filter; filters kunnen op termijn namelijk als broedplaats voor schadelijke micro-organismen fungeren.

In plaats daarvan, maakt de Airflow gebruik van onafhankelijke kamers om micro-organismen, stofdeeltjes en aerosolen te neutraliseren.

Compressiekamer

De ventilator met meerdere bladen inhaleert verse lucht in de luchtstroom van de sterilisator om zo een continue stroom te vormen. De luchtstroom met zwevende deeltjes wordt dan op een rechtlijnig pad geleid, om zo de eerste reinigingskamer te kunnen betreden.

Reinigingskamer

Elke reinigingskamer is geprogrammeerd met fijne hydromechanica om de luchtstroom in de goede vorm te krijgen om de volgende zone te betreden. Herhaalde en intensieve bestraling aan UV-licht met een sterkte van 254,7 nm/184,7 nm zorgt voor een zo groot mogelijke eliminatie van de schadelijke deeltjes.

Hybride kamer

Via het Micron-E systeem worden verschillende luchtstromen samengevoegd en omgezet in grotere stromen met een lagere snelheid. Kleine deeltjes worden zo grotere, negatief geladen delen. Met behulp van elektrische spanning, en dus zonder filter, worden die deeltjes dan geneutraliseerd.

ONZE 6 MODELLEN

 • 1

  De Solo Airflow UVC is een opbouw sterilisator voor muur of plafond. Dit apparaat kan gemakkelijk 85 m³ lucht per uur steriliseren.

 • 2

  De Airflow UVC voor SuninS is een dock voor het plafond (inbouw) dat in sync werkt met de SuninS verwarming. Hij steriliseert 225 m³ lucht per uur.

 • 3

  De Guard Stand is een vrijstaand toestel dat geschikt is voor thuis en commercieel gebruik. Ook dit apparaat kan 85 m³ lucht per uur steriliseren.

 • 4

  De Tornado is een toestel geschikt voor grote ruimtes (scholen, kantoren, seniorenwoningen en dokterskabinetten) en kan 500 m³ per uur steriliseren.

 • 5

  De Guard Pro is een slank toestel geschikt voor private en publieke plaatsen. Dit apparaat kan 204 m³ per uur lucht steriliseren.

 • 6

  De Cannon is geschikt voor grote commerciële en industriële ruimtes. Hij kan wel 1870 m³ per uur steriliseren.

Waar is UVC-desinfectie nuttig?

Thuis of
op kantoor

Een subtiele installatie veilig voor mensen en huisdieren

Hotels en
horecazaken

Creëert een veilige en schone omgeving

Gezondheidspraktijken
en ziekenhuizen

Zorgt voor perfecte sterilisatie 24/7/365

Publieke
plaatsen

Gemakkelijk weg te werken; werkt continu en automatisch

Liever langskomen om met één van onze experten te overleggen? Geen probleem!

Kom gerust langs in onze vernieuwde showroom in Wevelgem waar je deskundig en gerpersonaliserd advies krijgt van Bart of Tim.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 9-12u en vanaf 14-18u.

Kom je liever langs tijdens het weekend? Op zaterdag ben je eveneens welkom tussen 10u en 12u.

Kom Langs


NAAR BOVEN