Ook in een ziekenhuis is infraroodverwarming aangewezen. Steeds meer kiezen ook medische omgevingen als ziekenhuis, apotheek of labo voor verwarming met infraroodpanelen. Infrarood Verwarming wordt in een ziekenhuis vaak gekozen om tal van redenen. We sommen de meest overtuigende redenen voor u op.

Bacterieën verspreiden minder snel: Infralia PhotonPower infraroodpanelen reduceren het risico van infectieoverdracht door middel van de lucht.De verwarming gebeurd immers door IR of infraroodstraling, die geen of weinig luchtverplaatsing met zich meebrengen. Vaak zijn bacteriën en stofpartikels die door luchtverwarmingen verspreidt worden, een bijkomend gevaar voor de patiënten. Een infrarood verwarmingspaneel vermindert de verspreiding ervan zeer sterk. Een ruimte verwarmt met infrarood warmte is een gezonde ruimte.
Hygiënisch: de gladde, platte en witte infraroodverwarmingspanelen zijn bedoeld om aan de muur of plafond te bevestigen. Ze kunnen makkelijk gereiniged worden en ze hopen geen stof op.
Gezond: infraroodstraling is een natuurlijke comfortabele manier van verwarmen die de lucht niet uitdroogt. Daardoor is ze uiterst geschikt voor mensen met luchtwegeninfecties, voor wie droge lucht extra hoestprikkels brengt. Bovendien is het algemeen geweten dat IR straling een weldadig en helend effect heeft op mensen met spierpijn en gewrichtspijn.
Energiezuinig: bespaar tot 50% op de energiefactuur door te verwarmen met infrarood.
Plaatsbesparend: door de ultra dunne panelen aan de muur te bevestigen bespaard u veel plaats in een kleine ziekenhuiskamer.
Veilig: Infrarood verwarming kan niet oververhitten, ze kan zelf geïntegreerd worden als handdoeken verwarmer, er is dus veel minder brandgevaar dan met klassieke manieren van verwarmen.

IMG_1853 (Small)

Het volledige overzicht met voordelen van infraroodverwarming kan u hier raadplegen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer uitleg, antwoord op uw vragen of vragen over concrete realisaties.

Kwaliteit, design, en comfort zijn de Infralia speerpunten.