Plafondverwarming met infrarood verwarmingspanelen is een relatief nieuwe manier van verwarmen. Het is een vorm van elektrische plafondverwarming, en de grote innovatie is dat er geen lucht verwarmd wordt, zoals bij de klassieke verwarmingssystemen. Het zijn namelijk IR stralen of infraroodstralen die uitgezonden worden vanuit de elektrische plafondpanelen. Deze infraroodstraling warmt rechtstreeks de personen, materialen en objecten in de ruimte op, zonder energie te laten verloren gaan aan het verwarmen van lucht. Het is hetzelfde principe als zonnewarmte, waardoor we op een winterse dag toch de warme gloed van de zon voelen.

Infrarood verwarming heeft heel veel voordelen. U kan de volledige lijst raadplegen op ‘Voordelen infraroodverwarming’. We hebben er enkele speciaal voor plafondverwarming uitgelicht:

Plafondverwarming Infrarood | Werking | Infralia

Voordelen Plafondverwarming op Infrarood

Plaatsbesparend: door de verwarmingspanelen in het plafond te verwerken, heeft u meer ruimte voor andere meubelen.
Hygiënisch: de infrarood plafondpanelen hebben weinig tot geen stofophopingen, waardoor ze hygiënischer zijn. Op die manier zijn ze bijv. geschikt voor ziekenhuizen en laboratoria.
Energiebesparend: Doordat ze niet lucht, maar rechtstreeks objecten en personen verwarmen kan u tot 50% in energie besparen tegenover klassieke manieren van plafondverwarming.
Discreet: uw verwarmingspanelen worden quasi onzichtbaar aangebracht in uw plafond.
Snelle en makkelijke installatie: een stopcontact volstaat om de plafondverwarming te activeren. Er moeten geen buizen of leidingen worden aangelegd. Indien u reeds een oude plafondverwarming heeft, kan deze makkelijk blijven hangen, terwijl de infrarood plafondverwarming bijkomend wordt geïnstalleerd.

Is uw interesse gewekt of bent u al overtuigd dat plafondverwarming op infrarood de oplossing is voor u? Neem dan zeker contact op met Infralia! We kijken er naar uit u te woord te staan en u verder te helpen indien u nog vragen hebt.