Bij labo verwarming of de verwarming van een laboratorium is hygiëne en de garantie van een constante temperatuur een echte vereiste. Infrarood verwarming door de verwarmingspanelen van Infralia kunnen deze garantie bieden. Er zijn talrijke redenen waarom infrarood verwarming de juiste keuze is voor labo’s:

■ IR stralingswarmte, en dus geen luchtverwarming door convectie, waar door bacteriën en stof minder ‘rondvliegen’ dan bij traditionele verwarming.

■ Infrarood verwarming verminderd het risico op schimmels omdat de objecten, materialen en muren mee verwarmd worden door de stralingswarmte.

■ Gladde, platte en  witte oppervlakte van het verwarmingspaneel, dat snel en hygiënisch gereinigd kan worden.

■ Constante betrouwbare termperatuur: doordat niet de lucht, maar de objecten en personen zelf worden verwarmd, is een openstaande deur veel minder een probleem dan bij luchtverwarming. Op die manier is infrarood verwarming veel constanter.

■ Geen plaatsverlies door de extreem dunne verwarmingspanelen.

De PhotonPower infraroodpanelen reduceren het risico van infectieoverdracht door middel van de lucht.
Vaak zijn bacteriën en stofpartikels die door luchtverwarmingen verspreidt worden, een bijkomend gevaar voor kruisbesmetting in labo’s en ziekenhuizen. Een infrarood verwarmingspaneel vermindert de verspreiding ervan zeer sterk. Een ruimte verwarmt met infrarood warmte is een gezonde ruimte. Daarom zijn infraroodpanelen uiterst geschikt voor verwarming in laboruimtes.

Kwaliteit, design, en comfort zijn de Infralia speerpunten.