Infralia Infrarood verwarmingspanelen bieden een eenvoudige, snelle maar vooral een mooiere en gezonde manier voor het verwarmen van kantoren.

Stralingswarmte wordt als zeer aangenaam ervaren. Denk aan het behaaglijke gevoel van de zonnestralen of bijvoorbeeld de stralingswarmte van een houtkachel. Bij de infrarood verwarming wordt elektriciteit omgezet in infrarood licht. Infralia verwarmingssystemen maken gebruik van het niet zichtbare gedeelte van het infrarood spectrum. Niet de lucht, maar wanden, objecten en lichamen worden verwarmd. Objecten absorberen de straling om deze in de vorm van warmte vervolgens weer aan de ruimte af te geven.

Kantoorruimten afzonderlijk verwarmen

Niet het hele kantoorgebouw hoeft te worden verwarmd. U warmt de ruimte op die gebruikt wordt. Dus als bijvoorbeeld de vergaderruimte niet wordt gebruikt, hoeft deze ruimte ook niet verwarmd te worden. Hetzelfde geldt voor de kantoren van personen die niet aanwezig zijn. Infralia Infrarood verwarmingspanelen bieden een eenvoudige en snelle manier voor het afzonderlijk verwarmen van deze ruimten. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Kortom, warmte daar en wanneer u het nodig heeft.

Ruimtebesparende verwarmingspanelen

Infrarood panelen hebben het voordeel, dat ze in beperkte ruimtes eenvoudig hun plaats vinden. Naast de plafondpanelen kan er ook voor wandpanelen worden gekozen en voor de receptie een paneel met uw bijvoorbeeld uw bedrijfslogo. Voor de vergaderruimte is het mogelijk om een presentatie (beamer) op een standaard wit paneel te geven of het paneel te gebruiken als white board.

Klokthermostaat

Ook is het mogelijk om met een klokthermostaat te werken. Deze schakelt de panelen in en uit op gewenste tijden. Zo kunt u ervoor zorgen dat de panelen niet onnodig aanstaan. Met behulp van de thermostaat kunt u het pand op een door u gewenste temperatuur houden en brengen. De ruimten zullen dan door de stralingswarmte heerlijk behaaglijk voelen.

Werkplaats

Ook voor werkplaatsen en burelen met oude verwarmingsinstallaties zijn de infraroodpanelen de meest efficiënte oplossing. Eén thermostaat volstaat voor een constante temperatuur in elke plaats van het gebouw, ongeacht het aantal panelen.

Dit is een besparende oplossing voor werkplaatsen, opslagplaatsen, burelen, overheidsgebouwen en gemeenschapsplaatsen.