Infrarood Verwarming op de slaapkamer

Slaap-, hobby- en zolderkamers zijn ruimtes waar meestal duidelijk lagere temperatuur wordt aangehouden dan in de overige woonvertrekken. Vaak is het echter gewenst om de temperatuur in een bepaalde ruimte tijdelijk te verhogen tijdens bijvoorbeeld het maken van huiswerk of het uitoefenen van de hobby.

Een dergelijke aanpassing in de temperatuur is vaak niet mogelijk, omdat de thermostaat van de bestaande verwarmingsinstallatie zich in de regel in de woonkamer bevindt. Vroeger bood elektrische verwarming een uitkomst, maar deze had enkele duidelijke nadelen, waarvan energieverbruik en droge omgevingslucht de meest gekende zijn.

Nu bestaat er een elektrische slaapkamerverwarming, die de voordelen van de klassieke elektrische verwarming combineert met een laagenergieverbruik en comfortabele warmte die geen enkel effect op de luchtvochtigheid heeft. Verwarmen met infrarood verwarmt immers niet de lucht, maar dringt direct door in de materialen, objecten en personen in de ruimte. Zo blijft u gespaard van droge lucht, en is er geen energieverlies aan het verwarmen van de lucht.

Infralia infrarood verwarmingspanelen bieden een eenvoudige en snelle manier voor het afzonderlijk verwarmen van ruimtes. Gecombineerd met een aparte thermostaat kan de temperatuur in de bewuste ruimte onafhankelijk van de CV installatie eenvoudig worden geregeld. Kortom, warmte daar en wanneer u het nodig heeft.

Het uitgebreide programma van Infralia biedt keuze genoeg om aan te sluiten op het interieur. Met name voor bijvoorbeeld kinderkamers kan men kiezen voor een model, uitgevoerd met een eigen beeldmotief. Tevens is het verrijdbare Infralia model ideaal om te dienen als bijverwarming. Geheel naar behoefte kan men het paneel plaatsen daar waar nodig. Deze “plug and play” versie kan ook met een aparte, mobiele thermostaat worden aangestuurd.

Infrarood Verwarming Slaapkamer | Infralia

IMG_1771

 

Voordelen Slaapkamerverwarming op Infrarood

  • Geschikt als hoofdverwarming of bijverwarming.
  • Enkel gunstige effecten op de gezondheid: ideaal voor o.a. mensen met gevoelige luchtwegen, of spier- of gewrichtspijnen.
  • Hygiënisch: de platte witte panelen en de manier van verwarming zorgen ervoor dat er weinig stof vergaard wordt en dat deze minder ‘rondvliegen’.
  • Natuurlijk: de IR straling (infraroodstraling) is dezelfde straling als de zon, maar dan zonder de schadelijke UV straling (ultra-violet).
  • Mobiel: eenvoudige met een stopcontact te activeren. We hebben zelf verrijdbare modellen.
  • Per kamer regelbaar met (mobiele) thermostaat.

Infralia panelen, een eenvoudige keuze!

IMG_1853 (Small)