Door de aanwezigheid van buitendeuren, binnendeuren en/of een trapgat, is het niet eenvoudig om een inkomhal of traphal te verwarmen en op temperatuur te houden. De warmte stijgt namelijk op en gaat verloren. Conventionele radiatoren verwarmen de lucht en die wordt bij het openen van een (buiten)deur direct vervangen door koude lucht, waardoor de temperatuur aanzienlijk daalt. Doordat de thermostaat van de CV installatie in de regel in de woonkamer hangt, kan de CV installatie niet reageren op deze plotselinge temperatuurdaling en blijft deze ruimte lang onbehaaglijk.

Infraroodverwarming bedrijfshal

In principe geldt hier hetzelfde probleem als bij de inkomhal van particulieren. Vaak zijn de plafonds nog veel hoger, en zitten de mensen van de receptie constant in de kou tijdens de wintermaanden. Met infrarood verwarmingspanelen zijn deze vervelende problemen nu eindelijk van de baan. De infrarood panelen kan u trouwens heel discreet in het plafond of aan de wand bevestigen. Of u kan er uw bedrijfslogo in laten verwerken met een laagje coating. Zo wordt uw verwarmingspaneel meteen een blikvanger in het bedrijf en draagt het bij aan uw imago als verantwoorde en ecologische onderneming.

Infrarood stralingswarmte

Infrarood is stralingswarmte die niet de lucht maar objecten en mensen opwarmt. De objecten (muren, plafonds, meubels enz.) absorberen de straling om deze vervolgens weer af te geven aan de ruimte. Hierdoor zijn de objecten in de regel warmer dan de lucht, dus ondanks het feit dat er via een (buiten)deur koude lucht binnen komt, zal de temperatuur zich snel kunnen herstellen. Temperatuurdalingen worden opgevangen door een afzonderlijke thermostaat die het paneel aanstuurt.

Ruimtebesparende verwarming

Een extra argument om in een hal tot infrarood verwarming over te gaan is het gebrek aan ruimte. Met een kapstok en opbergruimte is een hal al snel gevuld. Daarom zijn Infralia verwarmingspanelen een perfecte oplossing, ze nemen zeer weinig plaats in, en kunnen zelfs decoratief de inkom van uw huis opsmukken.

Plafondverwarming | Infrarood Verwarming | Infralia

walking-aisle light effect

Infralia panelen, een eenvoudige keuze!