Infralia raadt een luchtsterilisator met UV-C licht aan voor elke gesloten ruimte: “Met ons toestel kan een ruimte virusvrij gemaakt worden. Ook coronavrij, ja.”

Het Wevelgemse bedrijf Infralia heeft een luchtsterilisator ontwikkeld dat virussen en bacteriën in een ruimte doodt. “De luchtzuiveraar zuigt de lucht met eventueel besmette aerosolen aan en steriliseert die binnenin het apparaat, om daarna terug zuivere lucht in de ruimte te blazen,” vertelt zaakvoerder Bart Surmont. 

Infralia UVC luchtsterilisator

De UVC-luchtzuiveraar is een aanbevolen apparaat om in binnenruimtes te gebruiken en ziekteverwekkers in de lucht te bestrijden. Denk daarbij aan bacteriën, virussen, sporen, schimmels, en recent ook Covid-19.

“Rechtstreekse blootstelling aan UVC-licht is niet gezond, maar met ons apparaat is er absoluut géén enkel risico. De UVC-lampen zitten namelijk binnenin het apparaat, wat de mogelijke blootstelling voor mensen tot nul reduceert. Enkel de lucht die door het apparaat gaat wordt aan het UVC-licht blootgesteld,” aldus Bart Surmont.  

De aerodynamische UVC-luchtzuiveraar kan worden gebruikt in scholen, kantoren, ziekenhuiskamers, ouderenkamers, hotelkamers, restaurants, dokters- en tandartskabinetten, in privékamers – kortom, in elke binnenruimte waar mensen zijn. Op die manier wordt het inademen van eventueel besmette lucht vermeden, en vermindert de kans op overdracht van besmetting.

De luchtsterilisators van Infralia kunnen tegen het plafond of tegen de muur geplaatst worden. “Eén toestel kan een ruimte tot 85 kubieke meter op een uur tijd zuiveren, terwijl je gerust in de kamer actief kan blijven. De bediening gebeurt via Wi-Fi, met de afstandsbediening of via Voice Control.”

UVC werkt interesse in binnen- en buitenland

Infralia’s luchtsterilisators worden door verschillende distributeurs verdeeld in Nederland, Ierland, Duitsland, Spanje, Hongarije, Singapore, Dubai en Roemenië.

In Dubai wordt zelfs elk gesloten bushokje voorzien van een luchtsterilisator van Infralia.

Meer info? Download de gratis UVC-brochure ⤵️