Zijn de infraroodpanelen wel veilig?

Op zoek naar Veilige Elektrische Verwarming? Dan bieden de infrarood verwarmingspanelen van Infralia de uitkomst voor u. Ze zijn bovendien nog energiezuinig en kunnen haast onzichtbaar in uw interieur worden geïntegreerd.

Infraroodgolven hebben niets te maken met microgolven, UV-stralen of X-straling. Ze worden uitgestuurd door elk object dat een temperatuur heeft boven het absolute minimum (-273°C). Dus ook door het menselijk lichaam.

De golven reizen doorheen de lucht of de ruimte en blijven doorgaan tot een object of een lichaam wordt bereikt dat ze kan absorberen en weer afgeven.

Infraroodgolven worden ingedeeld in drie secties: IR-A (korte golf) IR-B (medium golf) en IR-C (lange golf). De infraroodpanelen van Infralia geven enkel IR-C straling af met een golflengte van 10.000 nm. Die golflengte is honderd procent veilig voor mens en dier en komt de gezondheid zelfs ten goede.

 

Veilig voor kinderen en huisdieren

Een paneel dat op volle kracht werkt, heeft weliswaar een warm oppervlak, maar niet in die mate dat een kind, een volwassene of een huisdier er zich aan kan branden. Ander materiaal kan dus ook geen vuur vatten. Het is dus perfect mogelijk om een handdoekdroger vlakbij of over een infraroodpaneel te hangen.
Voorts produceert een elektrisch infraroodverwarmingssysteem geen koolstofmonoxide (CO), wat vergiftiging uitsluit.