Er zijn meerdere voordelen aan infrarood verwarming verbonden, waaronder:

✅ Infrarood verwarming is goedkoop om te installeren. Er hoeven geen buizen of ketel geplaatst te worden, dus je kunt de installatie met behulp van de handleiding gemakkelijk zelf doen. Je kan dit toestel ook gewoon meenemen wanneer je verhuist.

✅ Infrarood verwarming zorgt voor een niet-uitdrogende warmte. Het is vergelijkbeer met de zon maar dan zonder de schadelijke Uv-stralen. Ruimtes blijven optimaal qua vochtniveaus en je huid is tijdens de wintermaanden niet langer te droog.

✅ Infrarood verwarming is een energie-efficiënte verwarming. Infrarood toestellen voorzien jou en je omgeving van warmte waar en wanneer je dat wil. Zo kan je tot wel 50% energie besparen. Ook wanneer je even een raam openzet, zal de warmte door de manier van opslag niet snel verdwijnen.

✅ Infrarood verwarming beperkt de elektriciteitskosten. Een van de voordelen van infrarood verwarming is de kortere opwarmtijd en het feit dat je minder vermogen nodig hebt. Bovendien kun je, dankzij de thermostaten en schakelaars, kiezen waar en wanneer je de toestellen gebruikt.

Energy saving Infrared

✅ Infrarood verwarming zorgt voor een constante temperatuur. In tegenstelling tot klassieke verwarming, zijn er geen pieken of dalen, en zal je nooit ver boven of onder de gewenste kamertemperatuur zitten.

✅ Infrarood verwarming is onopvallend aanwezig. Een infrarood toestel is strak en compact, en het maakt geen vervelende geluiden. De muffe geur die eigen is aan traditionele verwarming valt hier ook helemaal weg.

✅ Infrarood verwarming vergt weinig tot geen onderhoud. Ze trekken geen stof aan en panelen kunnen tot over 100.000 uren meegaan. Elk paneel kan ook afzonderlijk bediend of vervangen worden.

✅ Infrarood verwarming is goed voor je gezondheid. In tegenstelling tot traditionele verwarmingstoestellen, geeft infrarood geen stof af, en is het zo dus veilig voor mensen met een allergie. Ook schimmel krijgt geen kans om zich te ontwikkelen.

Meer weten over de voordelen van infrarood? Stuur ons gerust een mailtje.