Infrarood verwarming kan je niet alleen als hoofdverwarming, maar ook perfect als bijverwarming gebruiken. Dit geldt voor zowel renovatiewoningen als nieuwbouw.

Ideaal voor kleine ruimtes

Kleinere ruimtes die snel warm moeten zijn hebben baat bij een infrarood toestel. Doordat de lucht niet wordt opgewarmd, zorgt een stralingsverwarmer ervoor dat een volledige kamer op korte tijd is opgewarmd. Een goed voorbeeld is de badkamer: je hebt de ruimte nooit lange tijd nodig, maar je wenst wel een snelle opwarming.

Bijverwarming badkamer

Infrarood als bijverwarming

Soms wordt infrarood ook gebruikt in combinatie met andere energiebronnen zoals gas en elektriciteit. Zo wordt infrarood vaak als bijverwarming gebruikt in de zithoek van de woonkamer. Ook op kantoor is infrarood een optie; niet elke werknemer heeft dezelfde temperatuurvoorkeuren.

Energiezuinige bijverwarming

Doordat een infrarood toestel minder tijd nodig heeft om op te warmen en de lucht niet opwarmt, kan je heel wat energie besparen. Doordat toestellen voorzien zijn van een ingebouwde thermostaat, kan je ook gemakkelijk programmeren wanneer de verwarming moet werken.