Hoe Efficiënt is Infrarood Verwarming?

Een infrarood verwarmingspaneel van 600 Watt zal ongeveer dezelfde ruimte kunnen verwarmen als een traditionele convectie verwarmer van 1500 Watt. Dat komt neer op een besparing van ongeveer 60%!

Een Infralia infrarood verwarmingspaneel heeft een levensverwachting meer dan 30 jaar. Met Infralia infrarood verwarmingspanelen is er geen nood aan extra luchtzuiveringom de comfort te behouden, wat een extra besparing is.

Infralia kan gebruikt worden om elke ruimte afzonderlijk te verwarmen. Als een consument ‘s morgens opstaat, naar de badkamer gaat, zich naar de keuken begeeft,… vooraleer aan de dag te beginnen, dan is het niet nodig om het hele huis te verwarmen.

 

Infrarood Verwarming Berekenen en Vergelijken

Hieronder vindt u een overzicht van het benodigde vermogen (watt) infraroodpanelen per m²; afhankelijk van de ruimte. Op onze pagina rond infrarood panelen kiest u dan het best passende formaat en vermogen. Raakt u er zelf niet helemaal uit. Gebruik gerust het contactformulier om contact met ons op te nemen. Wij begeleiden u heel graag bij de keuze van de juiste verwarmingspanelen.

Woningen  Minder goed geïsoleerdGoed Geïsoleerd
Aanbevolen temperatuur °CBenodigde Watt per m²Benodigde Watt per m²
Woonkamer22°C85 Watt75 Watt
Slaapkamer18 °C70 Watt60 Watt
Keuken20°C77 Watt70 Watt
Studeerkamer22°C85 Watt75 Watt
Badkamer24°C93 Watt85 Watt
Kantoren/WinkelsOngeïsoleerd – Watt per m²Geïsoleerd – Watt per m²
Kantoor22°C95 Watt85 Watt
Desk/Balie22°C95 Watt85 Watt
Winkel18°C90 Watt80 Watt
  • Bij het berekenen van de wattage is het noodzakelijk om de warmte goed te spreiden en te verdelen. Het objectief is om het totaal aan energievermogen te verdelen in kleinere elementen met oog op de grootte van de ruimte en de montagehoogte.
  • Gemiddeld wordt een vermogen toegepast tussen de 60 – 150 Watt/m². Een vermogen van 150 Watt/m² wordt toegepast wanneer deze ruimte onvoldoende geïsoleerd is, of bij kleine ruimtes (kleiner dan 10m²). Een vermogen van 60 Watt/m² wordt toegepast bij grote ruimtes (vanaf 30m²) waarbij de ruimte voldoet aan de huidige isolatienormen.