COVID-19 en infrarood: de mogelijkheden

De gezondheidsindustrie doet wat ze kan om deze pandemie de kop te drukken. Ze kan het werk helaas niet alleen aan, ook wij moeten ons steentje bijdragen. We kunnen dat enerzijds doen door thuis te blijven wanneer we ziek zijn, afstand te houden van elkaar en een gezonde levensstijl te onderhouden. Ook Infralia probeert met haar toestellen te helpen om het virus de oorlog te verklaren.

Een virus vernietigen, hoe doe je dat?

Van virussen is geweten dat ze zich hardnekkig vastklampen aan hun gastheren, in tegenstelling bacteriën die zonder gastheer kunnen leven. Om virussen te doden is dan ook een meer gerichte aanpak nodig. Het verleden leerde ons dat virussen muteren en diverse eigenheden bezitten.

De overlevingskansen van COVID-19 hangen bijvoorbeeld af van:

✔ PH-waardes: hoe hoger, hoe groter de overlevingskans

✔ Het al dan niet ontsmetten van oppervlakken en het lichaam

✔ De temperatuur: temperaturen van 55+ verlagen de overlevingskansen van het virus

SuninS Surya stralingsverwarmer

IMG

Surya is een hybride verwarmingssysteem dat de voordelen van straling en convectiewarmte combineert. Dankzij de snelle opwarming is het apparaat geschikt voor diverse doeleinden en ruimtes.

Het verwarmingselement van Surya haalt een oppervlaktetemperatuur van 320 °C. Elke vochtspat verspreid door hoesten, niezen of aanrakingen droogt onmiddellijk op, wat de ontwikkeling van bacteriën tegengaat

Waar traditionele verwarming lucht doet circuleren, werkt infrarood via straling. Lucht helpt om bacteriën gemakkelijker te verspreiden, straling gaat dit tegen dankzij haar meer doelgerichte werking.

Om deze redenen is Surya naast privégebruik ook geschikt voor gebruik in de medische wereld, de voedingsindustrie en op publieke plaatsen.

Drievoudige sterilisatie

Het Surya-verwarmingselement kan uitgebreid worden met behulp van extensiemodules. Een module daarvan zorgt voor een sterilisatie van de omgeving. Die sterilisatie door Surya gebeurt op een drievoudige manier.

Hoge temperatuur

Sterilisatie van de luchtstroom
door hoge temperaturen

Droge warmte

Sterilisatie van de omgeving
door droge warmte

Sterilisatie dmv UVC

Sterilisatie van de luchtstroom en omgeving
met behulp van UV-C

1. Sterilisatie van de luchtstroom door hoge temperaturen

2. Sterilisatie van de omgeving door droge warmte

3. Sterilisatie van de luchtstroom en omgeving met behulp van UV-C

untitled

UV-licht bij de bestrijding van COVID-19

Sinds COVID-19 uitbrak begin dit jaar, worden meer robots ingezet om te helpen bij het desinfecteren van ziekenhuizen en kantoren door ruimtes met UV-licht te bestralen. Deze robots rijden autonoom door een ziekenhuiskamer of operatiekamer, die leeg dient te zijn. Daarna bestraalt de robot de muren en het meubilair in de kamer met UV-licht om te desinfecteren. UVC-licht doodt bacteriën, virussen en andere schadelijke pathogenen door hun DNA en RNA te beschadigen, zodat ze zich dan niet meer kunnen vermenigvuldigen.

 

Nieuwe UVC-module voor plafond

Daarom is Infralia momenteel bezig met het ontwikkelen van een UVC air-flow module bestemd voor plafondbevestiging, en die de mensen in de ruimte niet aan UVC blootstelt. De nieuwe ontwikkeling zal zowel residentiële als professionele toepassingen hebben. De unit laat aan de ene zijde de luchtstroom naar binnen zuigen, door de kern van UVC-module gaan om dan aan de rechterkant de gesteriliseerde lucht terug de kamer in te blazen.

Zo kan 150m³ lucht via UVC per uur worden gesteriliseerd. Op die manier kan de lucht in elke kamer, zowel een ziekenhuiskamer als een woonkamer perfect schoon worden gehouden, zodat bacteriën en virussen niet de kans krijgen om in de mens te dringen. Weldra in productie, vraag gerust meer info.