Installatie kostprijs

Met infraroodverwarming via verwarmingspanelen, betaalt u enkel voor het paneel, dat u gewoon met een stopcontact kan installeren.

U spaart dus heel wat kosten op de installatie van een buizensysteem zoals nodig is bij de klassieke centrale verwarming. Bovendien verbruikt dit elektrische verwarmingspaneel veel minder elektriciteit dan een klassieke elektrische kachel die lucht verwarmt. De straling van infrarood is aangenaam en comfortabel, en droogt helemaal niet uit zoals andere elektrische verwarmingstoestellen.

Een badkamer bijvoorbeeld moet altijd een beetje warmer zijn dan de rest van uw huis. Daarvoor zijn infrarood panelen heel geschikt. De warmte van de infralia panelen is onmiddellijk voelbaar en zorgt voor een aangenaam warmtegevoel. Een verwarmingspaneel kan bediend worden via een schakelaar of zelfs via een timer. Op die manier kan er gebruik gemaakt worden van de infrarood verwarming indien dat nodig is. Als er niemand aanwezig is dan kan de infrarood verwarming uitgeschakeld worden.