Onze Infrarood Verwarming Voor Buiten

Wat verbruikt en kost een Infrarood Verwarming voor buiten?

Het verbruik van infraroodverwarming binnenshuis hangt af van: de grootte van de ruimte (m²) die u wilt verwarmen, de buitentemperatuur, het isolatieniveau van het huis, het aantal ramen (glas is altijd een koudebrug) en de huidige energieprijzen.

In eerste instantie zijn zowel de investeringskosten als de installatiekosten erg laag. Bovendien kunt u een daling van de jaarlijkse energiekosten verwachten van gemiddeld 30 tot 40 procent. Met zonnepanelen kunt u daarbovenop nog meer besparen.

Wat energieverbruik betreft, kunnen we zeggen dat onze infraroodsystemen ongeveer 30 tot 40% besparen in vergelijking met conventionele verwarming met elektriciteit (accumulatie), gas of stookolie.

Gebruik onze calculator om het verbruik en de kostprijs te bepalen

goed geïsoleerd niet goed geïsoleerd
Bereken het verbruik en de kosten

Onze catalogus infraroodverwarming downloaden

Vul hier uw e-mailadres in en wij sturen u onze infraroodverwarmingscatalogus en aanvullende informatie over verwarmen met infrarood.

  • 5 voordelen van infrarood terrasverwarming

    Twijfel je over welk type terrasverwarming bij jou past? Globaal genomen kan je twee grote categorieën terrasverwarming onderscheiden: terrasverwarming op gas en infrarood terrasverwarming. We […]

    Meer over infraroodverwarming & veiligheid

  • Infrarood verwarming installeren & monteren

    Infrarood verwarming installeren doe je gemakkelijk zelf. Van sommige toestellen zoals de ThermoUp Floor dien je gewoon de stekker in het stopcontact te steken, andere […]

    Meer over infraroodverwarming & veiligheid

  • Wat mag ik verwachten van het rendement van infrarood verwarming?

    Het gebruik van infrarood panelen voor het verwarmen van je huis wordt steeds populairder. Maar wat mag je verwachten van het verbruik van infrarood verwarming […]

    Meer over infraroodverwarming & veiligheid

Andere veelgestelde vragen over infraroodverwarming

  • Is infrarood verwarming geschikt voor gebruik op mijn terras of balkon?

    Ja, infrarood verwarming is uitstekend geschikt voor gebruik op een terras of balkon. Het biedt directe warmte die objecten en mensen verwarmt, in plaats van de lucht. Hierdoor blijft het effectief, zelfs bij wind of lage buitentemperaturen. Er zijn modellen speciaal ontworpen voor buitengebruik, met spatwaterdichte behuizingen (IP-klasse) en eenvoudige montageopties, zoals wand- of plafondbevestiging of vrijstaand.

    Let bij de keuze op het verwarmingsbereik en de grootte van uw buitenruimte om optimaal van de warmte te profiteren.

  • Moet ik infrarood heaters permanent monteren of zijn er draagbare opties?

    Dat hangt af van je behoeften en de situatie. Infrarood heaters zijn verkrijgbaar in zowel permanente als draagbare varianten. Permanente heaters worden vaak aan een muur of plafond gemonteerd, ideaal voor vaste installaties op terrassen of balkons. Ze zijn discreet en nemen geen vloeroppervlak in beslag.

    Draagbare heaters zijn flexibel en gemakkelijk te verplaatsen, perfect als je de warmtebron op meerdere plekken wilt gebruiken, zoals in de tuin of onder een parasol. Kies het type dat het beste past bij jouw gebruik en buitenruimte.

  • Hoe snel warmt een infrarood verwarming op?

    Infrarood verwarming warmt vrijwel direct op. Zodra je de heater inschakelt, begint deze warmte af te geven, zonder dat de lucht eerst hoeft op te warmen. Binnen enkele seconden voel je de stralingswarmte op je huid, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Dit maakt infrarood verwarming bijzonder efficiënt, vooral voor buitenruimtes waar snelle en gerichte warmte nodig is. Hierdoor is het ideaal voor terrassen, balkons of andere open ruimtes.

  • Is een stopcontact voldoende, of heb ik een speciale aansluiting nodig?

    Voor de meeste infrarood heaters is een standaard stopcontact voldoende, zolang het vermogen binnen het bereik van je stroomcircuit valt (meestal tot 2000 watt). Voor krachtigere heaters met een hoger wattage kan een speciale aansluiting nodig zijn, zoals een aparte groep in je meterkast of een krachtstroomaansluiting. Controleer altijd de specificaties van de heater en raadpleeg een elektricien als je twijfelt of je huidige elektriciteitsnet geschikt is. Veiligheid staat voorop!

Zo eenvoudig werkt een infraroodverwarming

Plaatsen in huis